World of Metin

Proiect-pilot de educaţie antepreşcolară lansat de Ministerul Educaţiei

Go down

Proiect-pilot de educaţie antepreşcolară lansat de Ministerul Educaţiei

Post by Ghioala Andrada on Fri Mar 23, 2012 1:40 pm

Ministerul Educaţiei a lansat, vineri, împreună cu mai multe organizaţii neguvernamentale, un proiect-pilot de educaţie antepreşcolară care presupune înfiinţarea a 200 de grupe de grădiniţă la nivel naţional în care vor fi educaţi copiii cu vârste între doi şi trei ani.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul, denumit "Un start bun în viaţă", răspunde nevoii de servicii comunitare de calitate pentru o categorie de vârstă care până la actuala Lege a educaţiei naţionale nu beneficia de aceste servicii.

"Vorbim de categoria de vârstă doi - trei ani. Educaţia antepreşcolară, cea de care vorbim acum, beneficiază prin acest proiect de pilotarea unor mijloace, a unor proceduri, a unor metode şi de dezvoltarea unui spaţiu destinat în special acestei vârste de doi - trei ani. Beneficiarii direcţi sunt bineînţeles educabilii cu vârste de doi - trei ani, vorbim de 4.000 de astfel de beneficiari, dar, în paralel, vorbim despre profesioniştii care vor lucra în ceea ce numim educaţia antepreşcolară şi nu în ultimul rând vorbim despre părinţii copiilor cu vârste între doi - trei ani care vor beneficia de sprijin din punctul de vedere al educaţiei parentale", a spus Oana Badea.

Ea a explicat că la nivelul ţării vor fi înfiinţate 200 de grupe de grădiniţă în care vor fi educaţi aproximativ 4.000 de copii cu vârste între doi şi trei ani.

Badea a afirmat că obiectivul proiectului este implementarea serviciilor de educaţie timpurie antepreşcolară de calitate, cu participarea autorităţilor locale, în special în zone urbane cu economie slab dezvoltată şi populaţie dezavantajată.

Potrivit sursei citate, Alba se află printre judeţele care s-au înscris în acest proiect şi vor fi înfiinţate două grupe - la o grădiniţă din Alba Iulia şi la o grădiniţă din Aiud.

"La nivel naţional 200 de grupe vor beneficia de toate aceste resurse şi de fapt vor fi acele grupe care trebuie să transmită ulterior în sistem un serviciu pe care comunităţile îl aşteaptă. Părinţii copiilor cu vârste între doi şi trei ani au o aşteptare legată de un serviciu educaţional. Aşa cum există servicii specializate în domeniul sănătăţii pentru această vârstă aşa trebuie să existe şi în domeniul educaţional", a afirmat Badea.


avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum