World of Metin

Cele mai faimoaase 5 arme din primul razboi mondial

Go down

Cele mai faimoaase 5 arme din primul razboi mondial

Post by Stefi on Tue May 15, 2012 8:02 am

Primul Razboi Mondial început în anul 1914 a produs modificări atât în percepţia oamenilor despre războaie dar şi în anumite domenii,cum ar fi cel militar. Ţările participante au avut nevoie de strategii şi arme mult mai performante pentru a învinge. Iată o listă a 5 dintre cele mai celebre arme din Primul Război Mondial:
5. Mitraliera

A apărut pe la mijlocul secolului al XIX lea, era de dimensiuni foarte mari şi erau greu de manevrat. În Primul Război Mondial s-a folosit o variantă îmbunătăţită a mitralierei, numită mitraliera Maxim care era manevrată de mai puţini oameni şi era mult mai uşoară. Alături de mitraliera Maxim britanicii au folosit şi mitraliera Vickers.
4. Tancul

Condiţiile de luptă de pe fronturile Primului Război Mondial i-au făcut pe britanicii să creeze un vehicul autopropulsat care să nu fie afectat de mitralieră şi care să poată să traverseze tranşeele şi barajele de sârmă ghimpată. Primul exemplar a fost poreclit “Little Willie” şi a fost utilizat prima oară de armata britanică pe 6 septembrie 1915. Primul tanc de luptă a fost folosit în Bătălia de pe Somme din 15 septembrie 1916, condus de Căpitanul H.W. Mortimore
3. Zeppelinul german

Folosit întâi pentru survolarea Mării Nordului şi zonei Baltice , zeppelinul a ajuns din 1915 o armă de război importantă pentru germani. Zeppelinul era destul de rapid şi avea multiple avantaje:putea transporta mai multe mitraliere, avea un încărcător de muniţie foarte mare şi o rezistenţă şi mai mare. În 1915, doua zeppeline L.3 şi L.4 au lansat 24 de kg de explozibil asupra unor oraşe din Anglia.
2. Bombardierul Handley Page

Handley Page a produs o serie de bombardiere pentru Marina Regală pentru a bombarda zeppelinele germane şi pentru a răzbuna atacarea Londrei. Bombardierele folosite au fost 0/100 din 1915, 0/400 din 1918.
1. Tunul Big Bertha (foto)

Realizat de compania Krupp din Germania, a reuşit să distrugă forturile belgiene de la Liege, Narmur şi Antwerp. Avea cel mai mare şi mai precis calibru, 420 mm şi o rază de acţiune de 15 km. Datorită faptului că era enorm, era adus pe piese şi asamblat la locul faptei de o echipă de aproximativ 1000 de oameni.

avatar
Stefi
Global Mod
Global Mod

Posts : 932
Reputation : 0
Join date : 22/10/2010
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Re: Cele mai faimoaase 5 arme din primul razboi mondial

Post by Ghioala Andrada on Wed May 16, 2012 3:50 am

interesant
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum