World of Metin

Greseala unei bone si un ceai banal au costat-o viata pe nepoata unui celebru neuro-chirurg roman

Go down

Greseala unei bone si un ceai banal au costat-o viata pe nepoata unui celebru neuro-chirurg roman

Post by Ghioala Andrada on Thu May 17, 2012 12:15 pm

Familia celebrului medic neuro-chirurg Vlad Ciurea trece prin momente foarte grele. Nepoata sa, care avea doar un an si doua luni, a murit in conditii suspecte, miercuri noapte, la Brasov.
Fetita s-a inecat in timp ce bona ii dadea sa bea ceai, iar apoi s-a sufocat si nu si-a mai putut reveni. Din pacate, era deja in stop cardio-respirator cand au intervenit medicii. Se pare ca bona a pierdut minute in sir cu manevre gresite, in loc sa cheme ambulanta.
Pe de alta parte, numerosi parinti vor ca oficialii sa reglementeze prin lege situatia bonelor, astfel incat adultii platiti prin contract sa aiba grija de copii sa fi urmat si cursuri de prim ajutor.
Fetita de un si doua luni suferea de astm bronsic si tocmai de aceea parintii - ambii medici in Bucuresti - au trimis-o la Brasov cu bona sa respire aer curat de munte. Cu putin timp inainte de miezul noptii, bona i-a dat fetitei sa bea ceai.
Imediat, cea mica a inceput sa tuseasca, probabil pentru ca asa cum se intampla adesea in cazul bebelusilor, a aspirat lichidul pe caile respiratorii.
Din acest moment bona, in varsta de aproape 40 de ani, s-a pierdut cu firea si a facut greseala dupa greseala.
Mai intai, nu se stie de ce s-a apucat sa ii faca un dus rece. Femeia le-a declarat ulterior procurorilor ca asa obisnuia sa procedeze si cu propriul ei copil, cand era mic. Evident manevra n-a dat rezultate.
Lipsita de cel mai elementar ajutor, fetita a inceput sa si verse.
Abia atunci femeia a sunat-o pe mama copilei aflata in Bucuresti, care, alarmata, a trimis o ambulanta.
"Echipajele deplasate la fata locului nu au putut decat sa constate decesul copilului. Cauza mortii este probabil inec cu lichid gastric" spune David Levente, purtatorul de cuvant al Ambulantei Brasov.
Parintii fetitei au venit intr-un suflet la Brasov. Au gasit casa plina de politisti si procurori care incepusera deja ancheta.
Medicii ne arata cat este de simplu dar si cat este de important sa stim cum sa reactionam in asemenea cazuri.
CUM PROCEDAM
Daca se ineaca ii sprijinim capul, il culcam pe burta cu capul un pic mai in jos si ii aplicam cinci lovituri interscapulare, dupa care el incepe sa tuseasca elimina lichidul respectiv.
Daca bebelusul incepe sa si verse, este esential sa respectati urmatoarea manevra. Sa fie asezat intr-o parte sa nu aspire si lichidul de varsatura si sa sune la 112.
In cazul fetitei procurorii au mai cerut efectuarea unor examene histopatologice si toxicologice amanuntite, care se vor realiza la Bucuresti.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum