World of Metin

In lupta cu devastatoarele tornade

Go down

In lupta cu devastatoarele tornade

Post by A.Levine on Mon Oct 25, 2010 11:13 am


Violente, devastatoare, inspirand groaza si lasand in urma lor distrugeri masive, tornadele au, in plus, caracteristica – infricosatoare – de a fi greu de prognozat. A prevedea, cu precizie de cativa kilometri si de cateva ore, aparitia unei tornade este un obiectiv inca neatins de meteorologi.

Acestia pot, deocamdata, doar sa avertizeze populatia din zona asupra pericolului, atunci cand tornada s-a format deja.

Iar unele zone sunt mai expuse decat altele; asa se intampla pe faimoasa "Alee a Tornadelor", o fasie de pamant din regiunea centrala a Americii de Nord, unde aceste fenomene au loc cu o frecventa neobisnuit de mare, comparativ cu media pe glob.

Pare ciudat ca, dat fiind caracterul foarte localizat al tornadelor, ele produc asemenea catastrofe; explicatia consta in forta cumplita a acestor furtuni, datorita carora, numai in Statele Unite ale Americii mor, anual, zeci de oameni.

Filmul infatiseaza atat imagini frapante ale unor astfel de furtuni devastatoare, cat si "lupta" oamenilor de stiinta cu acest fenomen natural inca putin inteles si, de aceea, greu de anticipat.

Alaturi de meteorologi, mai exista o categorie de oameni interesati la maximum de aceste manifestari brutale ale fortelor naturii: amatorii pasionati, asa-numitii "vanatori de tornade", entuziasti si temerari, care patrund, uneori, pana in inima furtunii, pentru a face fotografii si a colecta informatii. Iar aceste informatii se dovedesc, adesea, un mare sprijin pentru specialisti, adunandu-se in baze de date care, candva, vor ajuta la prevederea timpurie a aparitiei tornadelor, salvand, astfel, multe vieti.

Da Vinci Learning, unul dintre cele mai bune canale TV de educatie si entertainment stiintific din lume, impreuna cu DESCOPERA.ro, cel mai mare portal romanesc de popularizare a stiintelor, iti aduc saptamanal mini-documentare video incitante, prin care te invita sa descoperi si sa inveti despre lumea in care traiesti. Revino in fiecare saptamana pe DESCOPERA.ro pentru a urmari serialul Da Vinci Learning si a afla - intr-un mod atractiv - noi lucruri, fapte extraordinare si realitati mai putin stiute din toate domeniile tale de interes.

Afla raspunsuri la cele mai enigmatice intrebari din istorie, zoologie, tehnologie, medicina sau natura. De la structura panzei de paianjen la secretele zgarie-norilor, de la povestea calatoriilor spatiale la canibalism, de la originea vietii la atributele neobisnuite ale calutilor de mare - Da Vinci Learning si DESCOPERA.ro te invata, simplu si distractiv, tot ceea ce vrei sa afli.

*

Un proiect marca Da Vinci Learning


Cuvinte cheie: da vinci learning, serial, documentar, teleenciclopedia, video, film, tornada, dezastre, natura, meteo
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Re: In lupta cu devastatoarele tornade

Post by Stefi on Sat Jan 21, 2012 6:48 pm

Ce putere poata sa aiba o tornada deaia:O face praf tot in calea ei:|
avatar
Stefi
Global Mod
Global Mod

Posts : 932
Reputation : 0
Join date : 22/10/2010
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum