World of Metin

Cutremur puternic în nordul Italiei: Cel puţin şase persoane au murit. MAE: Nu sunt români printre victime

Go down

Cutremur puternic în nordul Italiei: Cel puţin şase persoane au murit. MAE: Nu sunt români printre victime

Post by Ghioala Andrada on Sun May 20, 2012 3:45 am

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma unui cutremur de 5,9 grade produs duminică dimineaţă în nordul Italiei. Epicentrul seismului produs la ora locală 4.04 (5.04, ora României) a fost în regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimţite în toată partea de nord a Italiei.
Potrivit USGS, Seismul a avut epicentrul la 36 de kilometri de oraşul Bologna şi o magnitudine de 6 grade.

Potrivit Protecţiei civile, cinci persoane au murit în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna. Patru persoane care lucrau în schimbul de noapte au murit după prăbuşirea halei unei fabrici în localitatea Sant'Agostino din provincia Ferrara, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online.

În aceeaşi localitate, o femeie a făcut stop-cardiac pentru că s-a speriat de cutremur. În Bologna, o altă femeie, în vârstă de 37 de ani, a murit tot de spaimă.
O fetiţă de cinci ani rămăsese blocată sub dărâmături în localitatrea Finale Emilia, dar a fost salvată de pompieri.

Epicentrul a fost localizat în zona San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adâncime de 10,1 kilometri.

MAE: Până la această oră nu sunt români printre persoanele afectate

Consulatul General al României la Bologna a comunicat, duminică, că până la această oră nu deţine nicio informaţie care să confirme că printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români.

"Consulatul General al României la Bologna se află în contact cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate de cutremur se află şi cetăţeni români. Până la această oră nu a fost primită nicio informaţie care să confirme acest lucru şi nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară", se spune într-un comunicat al MAE, remis agenţiei MEDIAFAX.
În afară de Emilia-Romagna, cutremurul a fost resimţit în regiunile Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto-Adige şi Friuli Veneţia Giulia.

Potrivit ziarului La Repubblica, o biserică veche s-a prăbuşit în localitatea San Felice sul Panaro, însă în interior nu era nicio persoană.

La Milano, lumea intrase în panică după seismul iniţial, produs la ora 1.15, iar mulţi oameni au petrecut noaptea pe străzi.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum