World of Metin

Miraculoasele medicamente...

Go down

Miraculoasele medicamente...

Post by A.Levine on Mon Oct 25, 2010 11:17 am


In recifele de corali – ecosisteme cu o biodiversitate fabuloasa – oamenii de stiinta cauta sursele de medicamente ale viitorului: spongieri, corali, moluste din care s-ar putea extrage substante utile in tratarea multor boli cu care se lupta azi umanitatea.

Desi suntem foarte departe de a fi epuizat posibilitatile oferite de ecosistemele terestre, exista o parte a planetei despre care stim inca si mai putin si care ofera un camp de cercetare imens: oceanul.

Resursele acestuia sunt colosale; posibilitatatile de a descoperi compusi utili sunt, practic, nesfarsite. Perspectiva este cu atat mai incitanta, cu cat cercetarile in aceste domeniu sunt abia in faza copilariei; sunt atat de multe lucruri de aflat, atat de multe directii de explorat!

Dar cum am putea folosi tot ceea ce poate oferi oceanul, cand stim inca atat de putin despre formele de viata pe care le adaposteste? In ciuda progreselor spectaculoase din ultimele decenii, cunostintele noastre despre biodiversitatea mediului marin sunt inca firave. O dovedesc numeroasele descoperiri de specii noi, pe masura ce inaintam spre adancuri, cu ajutorul unor instrumente de cercetare tot mai performante.Da Vinci Learning, unul dintre cele mai bune canale TV de educatie si entertainment stiintific din lume, impreuna cu DESCOPERA.ro, cel mai mare portal romanesc de popularizare a stiintelor, iti aduc saptamanal mini-documentare video incitante, prin care te invita sa descoperi si sa inveti despre lumea in care traiesti. Revino in fiecare saptamana pe DESCOPERA.ro pentru a urmari serialul Da Vinci Learning si a afla - intr-un mod atractiv - noi lucruri, fapte extraordinare si realitati mai putin stiute din toate domeniile tale de interes.

Afla raspunsuri la cele mai enigmatice intrebari din istorie, zoologie, tehnologie, medicina sau natura. De la structura panzei de paianjen la secretele zgarie-norilor, de la povestea calatoriilor spatiale la canibalism, de la originea vietii la atributele neobisnuite ale calutilor de mare - Da Vinci Learning si DESCOPERA.ro te invata, simplu si distractiv, tot ceea ce vrei sa afli.

*

Iar, alaturi de cercetare, avem raspunderea conservarii: cum am putea profita de uriasele posibilitati oferite de viata marina, cand oceanele sunt in pericol de a-si pierde vietuitoarele? Protejarea biodiversitatii lor - ca sa mai avem ce studia - este o conditie indispensabila a progresului in obtinerea, din organismele marine, a unor leacuri pentru suferintele omenirii.
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Re: Miraculoasele medicamente...

Post by Stefi on Sat Jan 21, 2012 6:47 pm

Fara medicamente din 7 miliarde de oameni am mai fi vreo 400:))
avatar
Stefi
Global Mod
Global Mod

Posts : 932
Reputation : 0
Join date : 22/10/2010
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum