World of Metin

O săptămână de vacanţă în plus: Elevii încep şcoala pe 17 septembrie

Go down

O săptămână de vacanţă în plus: Elevii încep şcoala pe 17 septembrie

Post by Ghioala Andrada on Sat Sep 01, 2012 7:31 am

Anul şcolar 2012-2013 va începe în data de 17 septembrie, festivităţile fiind programate cu două zile mai devreme, în data de 15 septembrie. Anunţul a fost făcut de către primul ministru Victor Ponta, sâmbătă, în timpul şedinţei de guvern.
Iniţial, ministrul Educaţiei anunţase că anul şcolar va începe pe 10 septembrie. Victor Ponta a spus că cea mai bună variantă este ca anul şcolar să înceapă pe 17 septembrie, în condiţiile în care 15 septembrie cade într-o zi de sâmbătă.

Precizarea a fost făcută într-un dialog cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care a rezultat că festivităţile legate de noul an şcolar vor avea loc în 15 septembrie, iar orele vor începe la 17 septembrie.

Victor Ponta: Începe anul şcolar. Doamna ministru, o să vă rog, în timpul şedinţei, să ne spuneţi de ce trebuie să înceapă pe 10, şi nu pe 17?

Ecaterina Andronescu: Pe 15 sunt festivităţile.

Victor Ponta: 15 e sâmbătă, nu? Festivităţile, şi pe 17 începe şcoala.

Ecaterina Andronescu: Da.

Victor Ponta: Mi se pare cea mai bună idee şi e important să fim pregătiţi pentru ceea ce presupune anul şcolar"

Până la aceste precizări, anul şcolar ar fi trebuit să înceapă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat până în 21 decembrie. În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.

Vacanţa de iarnă va fi în intervalul 22 decembrie - 13 ianuarie.

Semestrul al doilea va începe la 14 ianuarie şi va dura până în 21 iunie, fiind întrerupt de vacanţa de primăvară, în perioada 6 aprilie - 21 aprilie.

Pentru elevi este o veste bună, pentru că vor avea o săptămână în plus de vacanţă, iar profesorii şi directorii şcolilor vor avea mai mult timp la dispoziţie să pregătească instituţiile de învăţământ pentru începerea anului şcolar.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum