World of Metin

Ipostază inedită pentru Vladimir Putin: Preşedintele Rusiei a zburat cu deltaplanul alături de un stol de cocori siberieni

Go down

Ipostază inedită pentru Vladimir Putin: Preşedintele Rusiei a zburat cu deltaplanul alături de un stol de cocori siberieni

Post by Ghioala Andrada on Thu Sep 06, 2012 7:42 am

Preşedintele rus Vladimir Putin a zburat cu deltaplanul alături de un stol de cocori siberieni, în cadrul unui proiect de protejare a acestei specii, au anunţat joi reprezentanţii administraţiei de la Kremlin. lol!
"Şeful statului a luat parte la un experiment ştiinţific în cadrul proiectului «Zborul speranţei», care vizează salvarea de la dispariţie a unei specii rare de cocori", se afirmă în comunicatul emis de administraţia de la Kremlin.

Informaţia a fost însoţită şi de câteva fotografii care îl prezintă pe Vladimir Putin purtând o salopetă albă, la comanda unui deltaplan motorizat cu două locuri, alături de câţiva reprezentanţi ai acestei specii de păsări de talie mare, în Peninsula Iamal din nordul Siberiei.

Subiectul a fost prezentat joi pe prima pagină a cotidianului oficial rus Rossiiskaia Gazeta sub titlul "O pasăre de prim rang / Vladimir Putin i-a învăţat pe cocori să zboare". Subiectul a fost prezentat totodată în deschiderea jurnalului de ştiri matinal difuzat de principalul post public de televiziune din Rusia.

"Preşedintele, care nu se află la primul său zbor cu deltaplanul, a menţinut aparatul în aer cu multă siguranţă", se afirmă în comentariul aferent imaginilor difuzate. MeGaSmile

Intervievat în salopeta albă pe care o purta, Vladimir Putin, în vârstă de 59 de ani, şi-a împărtăşit cu oamenii de ştiinţă prezenţi la eveniment entuziasmul pentru acest zbor şi admiraţia pe care o are pentru cocorii siberieni .

Proiectul ştiinţific vizează reintroducerea păsărilor din această specie rară născute în captivitate în mediul lor natural. Cocorii, care învaţă să urmeze deltaplanul, trebuie apoi să găsească ruta tradiţională de migraţie pentru a putea să ierneze în ţările calde.

Vladimir Putin s-a afişat cu regularitate în ultimii ani în mass-media rusă, apărând la comanda mai multor aparate, precum un avion de bombardament şi o maşină de Formula 1, întreţinând astfel imaginea unui bărbat puternic şi sportiv.

El şi-a manifestat angajamentul faţă de cauza unor specii protejate, pozând în faţa jurnaliştilor, în taiga, alături de un tigru siberian, apoi alături de un leopard siberian, dar şi în zona arctică, alături de un urs polar.

Unele dintre aceste exeperienţe ale sale, intens mediatizate, au generat însă numeroase controverse, după ce numeroşi activişti ecologişti au denunţat "înscenarea" acelor acţiuni, considerând că ele dăunează animalelor sălbatice.


avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum