World of Metin

Ce ne aşteaptă după răcirea vremii. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Go down

Ce ne aşteaptă după răcirea vremii. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Post by Ghioala Andrada on Sat Sep 08, 2012 1:31 pm

Duminică vor fi unele înnorări în nordul şi estul ţării, dar numai cu totul izolat sunt condiţii să cadă ploi slabe în Moldova şi Carpaţii Orientali. În rest va fi o zi frumoasă cu mult soare şi nori răzleţi. MeGaSmile Vântul se va agita temporar prin regiunile estice şi pe crestele munţilor. Sub aspect temic, o zi caldă îndeosebi în sud, cu maxime ce pleacă de la 20 de grade în Bucovina şi ajung la 32 de grade în Lunca Dunării.Bucureşti

Locuitorii capitalei vor avea parte de o vreme frumoasă şi caldă. Soarele va fi o prezenţă generoasă şi doar după orele prânzului îsi vor face apariţia şi norii, dar puţini şi inofensivi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, cu aproximativ 3 grade peste media climatologică a perioadei.

Munte

La munte vremea se anunţă predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Orientali, unde sunt condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu unele intensificări îndeosebi în zonele de creastă. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua precedentă

Mare

La mare, sezonul estival pare să se prelungească şi în a doua decadă a lunii septembrie. MeGaSmile Intervalele cu soare vor alterna cu cele în care norii vor fi mai îndrăzneţi. Vântul nu trece de moderat, urmând ca spre seară şi în cursul nopţii de duminică spre luni să devina mai intens. În aer se vor înregistra maxime între 24 si 27 de grade, iar apa mării va avea o temperatură cuprinsa intre 20 si 22 de grade.

Regiuni

În regiunile intracarpatice până după-amiază temperatura creşte semnificativ şi ajunge la maxime de 29 de grade la Timişoara, 27 de grade la Oradea, 25 de grade la Cluj Napoca, Sibiu şi Brasov.

Vara nu se lasă dusă din sudul ţării – unde astăzi termometrele vor arăta maxime de la 27...28 de grade în dealurile subcarpatice, până la 31...32 de grade în Lunca Dunării. Soarele va străluci nestingherit în Oltenia şi va fi umbrit de câţiva nori trecători în jumătatea estică a Munteniei.

În Dobrogea mai apar şi norii, dar în general domină soarele, iar vântul este o idee mai energic. Aici maximele sunt o idee mai mici decât cele din Câmpia Română, apropiate de normalele datei: 26 grade la Constanţa şi 27 de grade la Tulcea. În Moldova cerul va fi schimbător şi mai ales în partea nordică şi în dealurile scubcarpatice sunt condiţii pentru ploi slabe. Diferenţa termică între nordul şi sudul regiunii este destul de mare – doar 20...21 de grade la Suceava şi 27...28 de grade la Galaţi şi Focşani.VREMEA PE 2 ZILE

Mâine va fi o zi senină, cu nori puţini. Vântul va sufla de la slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Valorile termice vor caracteriza o vreme caldă în vest şi apropiată de normalul termic al datei in rest, respectiv maxime de la 18 grade în Delta Dunării şi 31 de grade în Banat .

În Bucureşti vremea va fi frumoasă. Norii vor fi puţini şi inofensivi, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă mai scăzută decât în ziua precedentă va fi de 26...27 de grade, normală pentru data din calendar.

Marţi vremea va fi în continuare frumoasă în toată ţara, cu multe ore însorite şi nori puţini pe cer. Temperaturile maxime vor oscila de la 21...22 de grade in Delta Dunării, până la 31...32 de grade în Câmpia de Vest, valori ce caracterizează o vremea mai caldă decât în mod normal indeosebi in regiunile intracarpatice.

În capitală după o dimineaţă în care mercurul din termometre va coborâ la 11...13 grade, urmează o noua zi frumoasă de septembrie cu mult soare şi vânt spre moderat. Temperatura maximă ca şi în ziua prezedentă va fi de 26...27 de grade. MeGaSmile

Europa

De vreme schimbatoare - cu nori, ploi locale si rafale de vant, vor avea parte locuitorii din estul si extremitatea de nord-vest a continentului, in timp ce in rest, regimul anticiclonic determina o vreme insorita. Frontul rece al unei depresiuni nord-atlantice se apropie spre seara de nordul Arhipelagului Britanic, unde va aduce ploi si rafale puternice de vant. Capitala regatului unit – Londra este ferita de nori si ploi , va fi o zi calda cu 27 de grade in termometre si vant moderat. Mult prea cald pentru aceasta data si la Paris unde se vor inregistra 31 de grade, iar cerul va fi mai mult senin. Valori de 30...32 de grade se vor inregistra si in toate capitalele tarilor aflate la Marea Mediterana. In centrul tot vreme frumoasa si calda cu maxime ce vor oscila intre 25 si 28 de grade. In regiunile estice si nordice, prezenta aerului rece polar, grabeste venirea toamnei, cu maxime de 15...16 grade la Oslo si Helsinki, 20 de grade la Varsovia, iar la Moscova doar 10 grade, vreme mohorata cu nori compacti, ploaie si vant insistent.


Tendinţa

Presiunea atmosferica va inregistra o crestere semnificativa in estul continentului, implicit si in zona geografica a tarii noastre. Prin urmare vremea va ramane stabila si in prima jumatate a saptmanii viitoare - cu norii aproape absenti. Insa, aceasta crestere de presiune este asociata cu un aer mai racoros, in nunate de verde – galben, care se va instala in regiunile din exteriorul arcului carpatic. Drept urmare, in regiunile amintite temperatura aerului va scadea cu cateva grade, pana spre valorile normale pentru aceasata perioada, in timp ce in regiunile intracarpatice, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal, cu maxime de 30...32 de grade. Dupa mijlocul saptamanii, de joi depresiunea islandeza se va extinde spre continent, iar fronturile asociate vor tranzita si jumatatea nordica a tarii, unde sunt asteptate ploi locale si intensificari ale vantului. Insa depre aceste schimbari ale vremii, mai vorbim in aceasta seara la saptmana de vreme.


avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum