World of Metin

Un virus mortal care a ucis trei oameni în SUA ameninţă 39 de ţări

Go down

Un virus mortal care a ucis trei oameni în SUA ameninţă 39 de ţări

Post by Ghioala Andrada on Sun Sep 09, 2012 1:15 pm

Trei decese în urma contactării hantavirus, o infecţie pulmonară rară, transmisă de şoareci, au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, potrivit publicaţiei USA Today, preluate de portalul medical MedDaily, informează Agerpres.

Focarul de infecţie a fost înregistrat în parcul naţional Yosemite. Conform celor mai recente date, grupul de risc include aproximativ 22.000 de persoane care au vizitat acest parc în lunile iulie şi august, între care 2.500 au părăsit între timp teritoriul american.
Circa 39 de state, majoritatea din Uniunea Europeană, au primit deja avertismente în legătură cu posibilitatea răspândirii infecţiei hantavirus pe teritoriul lor.

Din cauza perioadei lungi de incubaţie, amploarea exactă a contaminării cu acest virus incurabil nu poate fi încă stabilită.

Această infecţie este dificil de diagnosticat, nu există vaccin împotriva ei , totuşi, în cazul în care boala este diagnosticată, printr-un test de sânge, în stadiu timpuriu, cresc şansele de supravieţuire, menţionează site-ul oficial al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Cei trei bărbaţi care au decedat în urma contaminării cu hantavirus au petrecut o noapte în parcul Yosemite, în popularul camping de corturi Curry Village. Alţi opt turişti sunt spitalizaţi.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum