World of Metin

Cutremur de 4 grade pe Richter în Vrancea.

Go down

Cutremur de 4 grade pe Richter în Vrancea.

Post by Ghioala Andrada on Sun Sep 09, 2012 3:24 pm

CUTREMUR ÎN VRANCEA: Un seism cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter a avut loc, duminică, la ora 22.53, în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizică a Pământului.

CUTREMUR ÎN VRANCEA: Potrivit datelor publicate pe site-ul institutului, seismul s-a produs la 145 de kilometri adâncime. Tot duminică, la ora 21.42, un alt seism, de 2,8 grade Richter, s-a produs în Vrancea, la 124 de kilometri adâncime. Cutremurul nu a fost resimtit la Bucuresti. In ultimele 10 zile, in regiunea Vrancea s-au mai produs alte 2 cutremure subcrustale cu magnitudini de peste 3,5 grade, in afara celui din aceasta seara. In seara zilei de 31 august, la ora locala 23h22min s-a produs un cutremur subcrustal in Vrancea, Muntii Buzaului, zona SIRIU, la adancimea de 127 km si cu magnitudinea de 4,2 grade. Al doilea seism s-a produs in seara zilei de 4 septembrie, la ora 20h39min (timp local); epicentrul acestuia a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-LOPATARI, adancimea focarului fiind de 122 km; seismul a avut magnitudinea de 3,8 grade.

Cutremurul din Vrancea nu este unul deosebit pentru România, susţin specialiştii. Directorul ştiinţific al INFP a declarat recent la Realitatea TV că în medie, pe lună, se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor. "2012 nu reprezintă nimic special pentru România (din punct de vedere sesimologic-n.r.)", a precizat Mircea Radulian.

Oficialul a spus că pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.

Fostul director al Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că nu se aşteaptă, în perioada următoare, la un cutremur de mari proporţii în România, dar se vor resimţi unele de intensitate medie."România va avea parte de cutremure în perioada următoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru că la noi magnitudinea critică este de 7 grade. Vor fi cutremure de şase grade sau de şase şi ceva. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim. Consider că nu vor fi cutremure catastrofale în perioada următoare şi nu mă refer numai la 2012, ci pe o perioadă mult mai mare", a declarat recent Gheorghe Mărmureanu.

În privinţa marelui cutremur, profesorul Mărmureanu a spus că-l aşteaptă prin 2040. "Despre partea asta a Europei vorbim după 2022. Avem analize care arată că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal în România decât peste mult timp, prin 2040 , dar până atunci să trăim noi" a mai spus profesorul Mărmureanu.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum