World of Metin

BNR: Monedă de 100 de lei dedicată lui George Barițiu

Go down

BNR: Monedă de 100 de lei dedicată lui George Barițiu

Post by A.Levine on Mon Sep 10, 2012 12:01 am

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 10 septembrie 2012, o monedă din aur dedicată aniversării a 200 de ani de la naşterea lui George Bariţiu.

Valoarea monedei este de 100 de lei, având formă rotundă şi margine zimţată.

„Aversul prezintă o compoziţie formată din titlurile unor publicaţii editate de George Bariţiu; inscripţia în arc de cerc 'Romania', valoarea nominală '100 Lei', anul de emisiune 2012, amplasat de o parte şi de alta a stemei României. Reversul prezintă portretul lui George Bariţiu, anii între care a trăit '1812', '1893' şi inscripţia în arc de cerc 'George Baritiu'. Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central', se arată în comunicat.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 1.900 lei /bucată.

Monedele din aur dedicate aniversării a 200 de ani de la naşterea lui George Bariţiu au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum