World of Metin

Ce a discutat conducerea CSM cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

Go down

Ce a discutat conducerea CSM cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

Post by Ghioala Andrada on Mon Sep 10, 2012 6:37 am

Conducerea CSM s-a întâlnit, luni, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, cu care a discutat despre consecinţele evenimentelor din ultima perioadă, din România, asupra sistemului judiciar, informându-i pe experţii CE cu privire la poziţia adoptată faţă de unele ingerinţe politice la adresa judecătorilor.

"Discuţiile au vizat aspecte privind recentele evoluţii din România şi consecinţele acestora asupra sistemului judiciar. Experţii Comisiei au fost informaţi în legătură cu poziţia adoptată de Consiliul Superior al Magistraturii faţă de unele ingerinţe ale politicului la adresa autorităţii judecătoreşti", a informat CSM, într-un comunicat de presă remis luni. MeGaSmile

Potrivit CSM, au fost, de asemenea, prezentate şi priorităţile pe termen mediu ale Consiliului, în marja recomandărilor adresate României în Raportul de progrese din cadrul MCV şi din perspectiva principiilor fundamentale ce guvernează statul de drept şi democraţia.

Delegaţia de experţi ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneţia) condusă de domnul Thomas Markert, şeful Secretariatului Comisiei de la Veneţia s-a întâlnit la sediul CSM cu Alina Nicoleta Ghica, preşedintele CSM, şi cu Oana Andreea Schmidt-Hăineală, vicepreşedintele CSM.

De la CSM, delegaţia a mers la Curtea Constituţională.

Tot în cursul zilei de luni, membrii delegaţiei vor avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul de Externe Titus Corlăţean.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum