World of Metin

Scoala de groaza in Vrancea: Copiii vor invata in trei schimburi, din lipsa salilor de clasa!

Go down

Scoala de groaza in Vrancea: Copiii vor invata in trei schimburi, din lipsa salilor de clasa!

Post by Ghioala Andrada on Mon Sep 10, 2012 11:39 am

Pereti scorojiti, usi care nu se inchid, geamuri sparte sau crapate. Daca Bacalaureatul a fost in picaj liber anul asta, si scolile sunt gata sa pice. La propriu. Se intampla intr-un sat din Vrancea, unde cancelaria unei scoli a fost transformata, din lipsa de spatiu, in sala de cursuri. Iar de clasele pregatitoare nici nu s-a mai pus problema.

Din lipsa de spatiu, incaperea unde, teoretic, ar fi trebuit sa stea invatatorii a fost transformata in sala de cursuri. Si nu doar lipsa spatiului e problema. Cladirea in care urmeaza sa invete cei aproape 400 de elevi si prescolari e la un pas sa se prabuseasca. Parintii sunt cu nervii in piuneze.

“Nu sunt conditii optime pentru a-mi lasa baiatul sa invete aici. Mi-este teama pentru viata lui. Sunt prea multi copii, sunt prea aglomerati si nu-i spatiu suficient”, spune o mama.

Iar reprezentatii scolii confirma. “Vom fi nevoiti sa invatam doar in patru sali de clasa, in adevaratul sens al cuvantului. Celelalte vor fi salite improvizate, in care pana acum ne depozitam materialul didactic. Copiii vor fi nevoiti efectiv sa sara peste banci ca sa ajunga la tabla”, explica directoarea scolii.

Primaria a depus de cativa ani un proiect la Ministerul Educatiei pentru construirea unei institutii noi. Degeaba . Cum insa mai e doar o saptamana pana la inceperea cursurilor si minuni nu exista, copiii se vor chinui iar parintii vor sta zi de zi cu frica in san pentru sanatatea celor mici.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum