World of Metin

Sfaturi Pentru Securizarea Unui Router Wireless

Go down

Sfaturi Pentru Securizarea Unui Router Wireless

Post by Ghioala Andrada on Fri Sep 14, 2012 12:39 pm

Cand va cumparati un router wireless trebuie sa tineti minte ca el nu este securizat. Din fabrica vine cu niste configurari generale, configurari pe care multa lume le stie. Trebuie sa urmati cativa pasi pentru a mari securitatea acestuia:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Wireless-Router.png

Pentru a va conecta la router trebuie sa accesati:
http://192.168.1.1 sau http://192.168.2.1

1. Schimbati Parola userului Admin

Initial multe routere nu au parola la userul Admin, sau vin cu o parola predefinita. Aceasta parola predefinita poate fi aflata foarte usor cu o cautare google, sau direct pe site la producator la manualul de utilizare. Recomand schimbarea parolei cat mai curand, de asemenea va recomand folosirea unei parole complexe.

2. Activati criptarea retelei

Initial este dezactivata la majoritatea routerelor. Aveti de ales intre WEP, WPA si WPA2. Cea mi noua metoda de criptare a retelei este WPA2, daca o aveti disponibila o recomand. Aceasta criptare trebuie configurata atat pe router cat si pe PC.

3. Schimbati numele retelei (SSID)

Initial SSID va fi modelul routerului (serie/numar) acest lucru din nou poate fi ghicit . Recomand schimbarea lui cat mai repede ( nu folositi numele dumneavoastra). Cel mai bine este sa folositi ceva aleatoriu.

4. Dezactivati emiterea SSID

Toate routerele emit semnale pentru a da de stire PC-urilor din vecinatate de reteaua wireless, oricine da o cautare va vedea reteaua. Dumneavoastra nu aveti de ce sa fiti anuntat permanent de retea, deoarece este a dumneavoastra. Dezactivati acest serviciu, si routerul va deveni invizibil, doar cine stie SSID se va putea conecta.

5. Actualizati firmware

Initial sunt multe sanse ca routerul dupa ce il cumparati sa aiba un firmware mai vechi decat ultima versiune de la producator. Este recomandata instalarea ultimei versiuni de pe site-ul producatorului. De asemenea o actualizare constanta a acesteia pe parcursul utilizarii. Fiecare versiune noua de firmware aduce un plus de securitate si mai rezolva din problemele routerului.

6. Adresa MAC

Recomand activarea controlului MAC, fiecare router are aceasta optiune, si fiecare PC are o adresa MAC (este adresa fizica hardware) . Practic dupa activarea acestui serviciu, doar anumite PC-uri vor putea sa se conecteze la retea, fiecare MAC se va adauga manual doar de catre Admin.

7. Nu uitati de Backup !

Dupa toate configurarile si actualizarile necesare unei bune functionari ale retelei, este recomandat un Backup. Fiecare router trebuie sa aiba un utilitar care sa faca Backup la toate setarile acestuia . Vor fi situatii cand veti fi nevoit sa dati un "reset to factory settings" iar cu ajutorul acelui backup in scurt timp routerul va fi la starea dorita.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum