World of Metin

Recuperare Parola Router Wireless

Go down

Recuperare Parola Router Wireless

Post by Ghioala Andrada on Fri Sep 14, 2012 12:43 pm

Daca pentru a va conecta la internet folositi o retea wireless, ar trebui sa stiti ca este recomandat ca aceasta sa fie securizata pentru a evita folosirea acesteia de catre vecinul, un simplu trecator, sau, de ce nu, de catre persoane rau intentionate. Uneori, atunci cand folosim o parola puternica pentru a securiza o retea wireless se intampla sa uitam parola respectiva, si, daca nu o avem notata nicaieri va trebui sa reconfiguram router-ul. Pentru a evita o astfel de situatie, aflati ca va puteti recupera parola uitata, folosind un utilizator al sistemului de pe care va conectati la internet care sa aiba privilegii de administrator.

Asadar, pentru a recupera parola de conectare la reteaua Wireless:
deschideti Control Panel si navigati catre Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings (sau mai rapid, tastati ncpa.cpl in Search-ul din Start Menu sau in Run):

http://img823.imageshack.us/img823/7658/ncpa.jpg


dati click-dreapta pe Wireless Network Connection si selectati Status din meniu:

http://img43.imageshack.us/img43/5387/wirelessstatus.jpg

in fereastra deschisa, dati click pe Wireless Properties:

http://img829.imageshack.us/img829/7021/wirelessproperties.jpg


dati click pe tab-ul Security si bifati Show characters sub Network Security Key pentru a afisa parola retelei wireless utilizate.


dati click pe tab-ul Security si bifati Show characters sub Network Security Key pentru a afisa parola retelei wireless utilizate.

tot pentru a recupera parola unei retele wireless puteti folosi si utilitarul gratuita WirelessKeyView: , acesta avand abilitatea de a recupera toate parolele pentru retelele wireless (indiferent daca acestea sunt criptate WEP sau WPA) stocate in computer de catre serviciul Wireless Zero Configuration. In plus, programelul permite si stergerea unor parole vechi, care nu mai sunt de actualitate sau copierea acestora in clipboard:

http://img195.imageshack.us/img195/8669/wirelesskeyview.png
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum