World of Metin

Ce Inseamna Ethernet ?

Go down

Ce Inseamna Ethernet ?

Post by Ghioala Andrada on Fri Sep 14, 2012 12:44 pm

Desi pronuntia lui Ethernet este asemanatoare cu cea pentru cuvantul Internet, acesti doi termeni, nu trebuie confundati. Ethernet reprezinta denumirea unei familii de tehnologii de retele de calculatoare bazata pe transmisia cadrelor (frames) si utilizata la implementarea retelelor locale de tip LAN. Numele provine de la cuvantul englez ether (eter), despre care multa vreme s-a crezut ca este mediul in care actionau si comunicau zeitatile.
Ethernet-ul a fost inventat pe baza ideii ca pentru a lega computerele intre ele astfel incat sa formeze o retea este nevoie de un mediu de transmisie central cum ar fi un cablu coaxial partajat.
Astfel, Ethernet-ul se defineste printr-un sir de standarde pentru cablare si semnalizare electrica apartinand primelor doua niveluri din Modelul de Referinta OSI (Open Systems Interconnection) - nivelul fizic si legatura de date.

Prima retea Ethernet a fost proiectata si testata in anul 1973 de catre Robert Metcalfe, la Centrul de Cercetari de la Palo Alto al corporatiei Xerox PARC. El a dezvoltat metode fizice de cablare ce conectau dispozitive pe Ethernet, ca si standardele care guvernau comunicatia pe cablu.

Ethernet-ul este standardizat de IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) in seria de standarde IEEE 802.3. Aceste standarde permit transmisia datelor prin mai multe medii fizice, cum ar fi:
cabluri coaxiale - folosite in primele retele Ethernet
cabluri torsadate - pentru conectarea sistemelor individuale la retea
cabluri de fibră optica - pentru structura interna (backbone = magistrala) a retelei.

http://img836.imageshack.us/img836/3830/799pxethernettypeiifram.png
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum