World of Metin

Informatii Despre Protocolul Http

Go down

Informatii Despre Protocolul Http

Post by Ghioala Andrada on Fri Sep 14, 2012 12:54 pm

Hyper Text Transfer Protocol este un protocol ce asigura transferul unor fisiere text in care continutul a fost scris folosind limbajul HTML (Hyper Text Markup Language). Acest limbaj permite integrarea textului cu imaginile, cu alte elemente multimedia şi cu elemente active. Acest limbaj a evoluat si a integrat tot mai multe elemente. În prezent se poate integra in corpul fisierelor html cod care se va executa pe server sau pe calculatorul client. De asemenea în paginile html se pot integra si programe precompilate în limbaje independente de platformă (cum ar fi JAVA), programe care se numesc “Applet” si care sunt rulate pe calculatorul clientului intr-o “masina virtuala”. Miniaplicatii precompilate pentru sistemul de operare Windows care pot fi rulate într-un browser se numesc ActiveX. Aceste elemente sunt de fapt obiecte instalate si integrate în sistemul de operare şi sunt specifice Ms Windows.
Vizualizarea paginilor html se face cu ajutorul unor programe client numite browsere care sunt oferite gratuit şi sunt disponibile pentru toate tipurile de sisteme de operare.
Aceste programe interpreteaza tag-urlie html si afiseaza continutul in conformitate cu specificatiile limbajului html.
Serverul HTTP poate fi configurat să autentifice utilizatorul înainte de a transfera un fisier către acesta. Portul implicit utilizat de http este portul 80.
http://www.petrostrategies.org/Links/Http_Graphic2.jpg
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum