World of Metin

Tehnici generale de troubleshooting

Go down

Tehnici generale de troubleshooting

Post by Ghioala Andrada on Fri Sep 14, 2012 2:59 pm

Inainte de a cere ajutor pe forum in cazul unor probleme de hardware sau software incercati urmatoarele tehnci de troubleshooting:
1. Click dreapta pe My Computer\Properties\Advanced\Startup and Recovery - System failure - debifati "Automatically Restart" si apoi apply. La "Write debugging information" e bine sa alegeti "Small memory dump".
2. Daca eroarea aparuta in urma unui blue screen este de exemplu 0x00000007A, cautati pe Microsoft Knowledge Base dupa aceasta eroare sau pe google
3. Daca ati instalat un hardware nou, faceti un test fara el si observati cum se comporta. Adaugati hardware-ul nou pe rand si observati unde apare problema.
4. Todeauna e bine sa faceti teste cu programele oferite de cel care a produs hardware-ul daca aceste programe exista.
5. In cazul in care se instaleaza drivere noi si apar probleme o solutie ar fi "driver rollback". Click dreapta My Computer\Properties\Hardware\Device Manager. Click dreapta pe device-ul cu probleme\Properties\Driver\Rollback Driver.
Daca driverul pe care il folositi este o versiune mai veche incercati si cu ultima versiune.
6. In unele cazuri e util sa examinati Event Viewer -ul pentru a observa eventualele erori. In run scrieti:EventVwr.msc si apoi enter. System si Application Events ar putea ajuta si a oferi noi indicii cu privire la problema.
7. Verificati sistemul de operare de virusi online daca nu aveti un antivirus instalat Kaspersky online, Panda ActiveScan, TrendMicro Housecall
8. Daca problema a aparut brusc e o idee buna sa verificati software-ul nou instalat. Eventual dezinstalati, observati daca problema se reproduce.
9. Pentru cine are cunostiinte poate verifica si optiunile memoriei in bios.
10. Exista unele programe care pot ajuta in stabilirea unui diagnostic corect. Se poate folosi memtest sau DocMemory pentru atesta problemele de memorie sau TuffTest Lite pentru a testa si alte device-uri. Programele mentionate sunt free.


Atunci cand are loc un blue screen, se creeza un memory dump. Acest blue screen este folositor pentru troubleshooting. La primul tip pentru troubleshooting am afirmat ca este bine sa se aleaga "Small memory dump" si asta pentru ca e mult mai mic dumpul (64 kb) si este de cele mai multe ori de ajuns.
Pentru a face troubleshooting si a analiza un crash dump trebuie instalat neaparat Debugging Tools for Windows.(Are 15mb insa merita downloadat)
De asemenea pentru crearea logului si postarea lui intr-un topic impreuna cu descrierea problemei download DebugWiz.
Daca se alege "Complete Memory Dump" dumpul de memorie se va gasi in %SystemRoot%\MEMORY.DMP. Pentru "Small memory dump" - %SystemRoot%\Minidump.
Atunci cand are loc un crash al unui program se va crea un dum USER.DMP in C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Dr Watson\user.dmp. Pentru a putea vedea acest dump e nevoie de o setare. Din Windows Explorer\Tools\Folder Options\View alegeti "Show Hidden Files and Folders" si apoi apply.

Inainte de a posta un topic neaparat urmati punctele de la 1-10. Daca nu reusiti sa rezolvati problema singuri, atunci e nevoie de cat mai multe informatii pentru ca cineva sa poata da o solutie cata mai buna:

Inainte de toate problema pe care o aveti trebuie sa fie prezentata clar si insistand pe conditiile in care aceasta s-a intamplat.

1. Download WinAudit, deschideti-l apasati "Options". Debifati urmatoarele: System Overview, Operating System, Groups and Users, Scheduled Tasks, Error Logs, Windows Network, Network TCP/IP, Network Bios, Display Capabilities apoi apply. Apasati butonul "Audit" si asteptati pana ce termina de scanat programul. La sfarsit alegeti "Save" salvati raportul sub forma unui "Compiled HTML" (.chm file) pe hard drive. Arhivati raportul si faceti un upload in topicul pe care-l deschideti. Aceste raport va oferi informatii clare cu privire la hardware-ul si software-ul instalat iar salvarea raportului in format .chm ajuta la o mai usoara navighare.

*Nota: Ar fi destul de util in unele cazuri sa fie adaugat la raport si Error Logs insa datorita faptului ca poate contine unele informatii considerate de unii "private" am considerat ca nu e nevoie sa fie prezente intr-un raport de genul asta.

2. In cazul unui blue screen instalati Windows Debugging Tools. Deschideti DebugWiz pe care l-ati downloadat anterior. In "Dump file to be analyzed" alegeti calea pana la fisierul .dmp iar apoi apasati "Generate log". E nevoie de conexiune la internet cel putin o data pentru downloadarea simbolurilor de pe situl Microsoft. Asteptati pana se inchide fereastra de dos aparuta, se va genera un log pe c:\ numit debuglog.txt. Puneti acest log in acelasi topic pe care-l deschideti.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum