World of Metin

Vizionarea camerelor de supraveghere cu ajutorul PC-ului

Go down

Vizionarea camerelor de supraveghere cu ajutorul PC-ului

Post by Ghioala Andrada on Sat Sep 15, 2012 3:42 am

Una dintre metodele de monitorizare a camerelor de supraveghere video, este aceea prin placa de captura instalata pe un PC.
Placa de captura (achizitie imagine) poate avea specificatii diferite, ca de exemplu:
- Rezolutia imaginii;
- Cursivitatea inregistrarii video pe HDD – frame per seconds. Optim este un numar cat mai mare de frame-uri per secunda.;
- Compresia imaginii – Este o componenta foarte importanta a unei placi de captura. Compresia poate fi mai salba (AVI, MJPEG) buna (H264) sau foarte buna (H1). Cu cat compresia este mai mare, cu atat spatiul ocupat de filmare pe HDD este mai mic.;
- Numarul de canale video si audio. Capacitatea maxima de achizitie de imagini de la camere de supraveghere este de 16 canale video.
Un alt lucru esential il reprezinta software-ul. Acesta poate fi unul generic, ce este compatibil cu majoritatea placilor de captura, sau unul dedicat unui singur model de placa de captura si inglobeaza mult mai multe optiuni de configurare fata de soft-ul generic.
La instalarea softului trebuie avut in vedere faptul ca fiecare canal video se instaleaza separat.
La transmiterea prin internet a imaginilor inregistrate trebuie luate in calcul mai multe aspecte:
- Banda de upload trebuie sa fie corelata cu traficul generat de transmiterea imaginilor de pe camerele de supraveghere in numar de …
- Fiecare camera se poate fi configurata cu date diferite la transmiterea si inregistrarea imaginilor.
Momentan, daca se doreste vizionarea prin internet a imaginilor, aceste se pot vedea doar prin Internet Explorer minim versiunea 6, la care se instaleaza si un ActiveX.
Daca lurcurile par complicate ar fi bine sa lasati firmele autorizate IGPR sa va instaleze un astfel de sistem de monitorizare video.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum