World of Metin

Cum poti fi pacalit sau inselat pe internet

Go down

Cum poti fi pacalit sau inselat pe internet

Post by Ghioala Andrada on Sun Sep 16, 2012 10:45 am

Pacalirea sau inselarea oamenilor creduli este o meserie veche de cand pamantul, dar ca sa inseli asa pe fata si in Romania folosindu-se de internet mi se parea prea de tot.

Presupun ca stiti destul de multe metode de a pacali un om pe internet, dar pentru cei care nu stiu am sa enumar totusi cateva:

- phishing, virusi, email, etc, aaa era sa uit si vestita scrisoare nigeriana

Ei bine ce am sa va zic azi este ceva asemanator cu aceea scrisoare numai ca este putin altfel.

Deci ca sa o luam cu inceputul.

Eram pe site-ul asta si citeam un articol la care, la un moment dat vad urmatorul anunt:

http://lh3.ggpht.com/_kUAOM7IGd90/TLtPWkXVMkI/AAAAAAAABoc/TrDKtf5thGA/inselatorie.png
Se cauta 700 persoane pentru a incerca gratuit Talismanul Norocului

si cum eu sunt o fire mai curioasa asa de fel, ce zic, ia sa vedem cu ce ne mai “prostesc si astia”.

Intrand pe site nimic suspect la prima vedere, nici la partea de comanda nu mi s-a parut ciudat, dar dand mai mult din greseala click pe link-ul de termeni si conditii care era scris foarte marunt “stiti voi cand vrei sa ascunzi ceva” am remarcat urmatoarea fraza:


Prin completarea acestui formular, îmi dau acordul expres şi neechivoc ca datele mele personale, completate de mine pe cupon, să fie prelucrate de S.C. Expres Birou S.R.L. (înregistrat ANSPDCP cu nr. Notificare 395) în scopul transmiterii ocazionale de oferte, mesaje publicitare şi de marketing, informaţii despre promoţii prin poştă, telefon, SMS sau alte mijloace de comunicare cu privire la produsele sale sau ale altor societăţi comerciale.

Cam ciudata faza cu produse de la alte societatii cand vine vorba de un simplu site si eventual o persoana maxim doua care s-ar putea afla in spatele acestei adrese – firme.

Verificand putin mai atent cine este firma S.C. Expres Birou S.R.L aici si vazand cifra de capital de 4,591,105 RON, am zis totusi sa caut si pe google numele firmei la care ce sa vezi pe prima pagina, doua articole in doua reviste diferite (aici si aici) si o caruta de comentarii in care marea majoritate spun ca sunt niste tepari.

Asa ca si o concluzie aveti grija ce cumparati chiar si prin reclamele Google ca se pare ca nici ei nu verifica fiecare site pentru care se face publicitate.

avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum