World of Metin

UNIVERSUL(SAVA STEFAN COSMIN)

Go down

UNIVERSUL(SAVA STEFAN COSMIN)

Post by Stefi on Fri Oct 22, 2010 11:36 am

Spaţiul cosmic numit şi spaţiu extraatmosferic este întregul spaţiu situat dincolo de limita atmosferei unei planete. Spaţiul cosmic este, într-o primă aproximaţie, vid. Totuşi, el nu este complet lipsit de conţinut, ci este umplut cu gaze la presiune extrem de scăzută şi pulberi. Spaţiul cosmic conţine câmpuri gravitaţionale, radiaţii electromagnetice, neutrini. Teoretic el mai conţine şi energie neagră şi materie întunecată. Deoarece atmosfera nu se termină brusc, ci se subţiază progresiv, nu există nici o limită definită clar între atmosferă şi spaţiul cosmic.
Descoperiri
În 350 î.Hr., filosof grec Aristotel a sugerat că natura are oroare de vid, un principiu care a devenit cunoscută sub numele de horror vacui. Pe baza acestei idei cum că vidul nu ar putea exista, mai multe secole s-a crezut că spaţiul nu ar putea fi gol. Abia în secolul al XVII-lea, filozoful francez René Descartes a susţinut că întregul spaţiu trebuie să fie plin. Cercetări viitoare privind fizica vidului au fost efectuat de către Otto von Guericke. El a menţionat corect că atmosfera Pamantului cuprinde planeta noastră ca un înveliş, cu o densitate graduală, în scădere odată cu altitudinea. El a ajuns la concluzia că trebuie să existe un vid, un spaţiu gol între Pământ şi Lună.
Mediul
Spaţiul exterior este cel mai apropiat de starea de vid perfect. Efectiv în acest spaţiu nu există forţe de frecare, aceasta le permite stelelor, planetelor şi sateliţilor să circule liber de-a lungul traiectoriilor lor ideale gravitaţionale. Cu toate acestea, chiar şi în cel mai pronunţat vid din spaţiul intergalactic tot există câţiva atomi de hidrogen pe metru cub. Pentru comparaţie, aerul pe care îl respirăm conţine aproximativ 10 25 molecule pe metru cub. Vidul avansat din spaţiu poate fi un mediu atractiv pentru anumite procese industriale, de exemplu cele care necesită suprafeţe ultracurate.
avatar
Stefi
Global Mod
Global Mod

Posts : 932
Reputation : 0
Join date : 22/10/2010
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Re: UNIVERSUL(SAVA STEFAN COSMIN)

Post by A.Levine on Fri Oct 22, 2010 12:07 pm

Bravo stefii:P
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum