World of Metin

Libertate si privare in libertare

Go down

Libertate si privare in libertare

Post by Ghioala Andrada on Fri Feb 15, 2013 11:01 am

Libertatea este un concept filozofic foarte discutat . Ea este intrepretata in multe feluri .
Fiecare persoana are anumite reguli care nu pot fi incalcate sau anulate . Institutiile statului au rolul de a asigura conditiile libertatii personale , astfel incat aceasta sa poata exista concomintent cu libertatea celorlalti.
A fi liber capata de multe ori un sens prin opozitie cu a nu fi liber dar sa ne intelegem foarte bine ca a fi liber nu inseamna sa faci tot ce iti trece prin minte , ci a actiona conform propriei vointe ,intr-un cadru social-politic determinat de legi si norme ,aceleasi pentru toti .
Atunci cand legea este incalcata , judecata si pedeapsa trebuie aplicate de organele indreptatite . Intr-un stat de drept nu este posibil ca cineva sa-si faca singur dreptate .
Nu este posibil sa privezi pe cineva de libertate pentru ca ti-a produs o dauna .Privarea de libertate este posibil doar in conditii legale .
In Romania se discuta posibilitatea ca , pentru situatii mai putin grave de incalcare a legilor , sa se inlocuiasca pedeapsa privarii de libertate cu obligatia de a presta un numar de ore de munca in folosul comunitatii .

Se mai spune ca ,, Libertatea poseda si este demn de ea cel care-i respecta pe ceilalti in drepturile lor . ''
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum