World of Metin

Libertate si privare in libertare

View previous topic View next topic Go down

Libertate si privare in libertare

Post by Ghioala Andrada on Fri Feb 15, 2013 11:01 am

Libertatea este un concept filozofic foarte discutat . Ea este intrepretata in multe feluri .
Fiecare persoana are anumite reguli care nu pot fi incalcate sau anulate . Institutiile statului au rolul de a asigura conditiile libertatii personale , astfel incat aceasta sa poata exista concomintent cu libertatea celorlalti.
A fi liber capata de multe ori un sens prin opozitie cu a nu fi liber dar sa ne intelegem foarte bine ca a fi liber nu inseamna sa faci tot ce iti trece prin minte , ci a actiona conform propriei vointe ,intr-un cadru social-politic determinat de legi si norme ,aceleasi pentru toti .
Atunci cand legea este incalcata , judecata si pedeapsa trebuie aplicate de organele indreptatite . Intr-un stat de drept nu este posibil ca cineva sa-si faca singur dreptate .
Nu este posibil sa privezi pe cineva de libertate pentru ca ti-a produs o dauna .Privarea de libertate este posibil doar in conditii legale .
In Romania se discuta posibilitatea ca , pentru situatii mai putin grave de incalcare a legilor , sa se inlocuiasca pedeapsa privarii de libertate cu obligatia de a presta un numar de ore de munca in folosul comunitatii .

Se mai spune ca ,, Libertatea poseda si este demn de ea cel care-i respecta pe ceilalti in drepturile lor . ''
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum