World of Metin

cosmonauti(sava stefan)

Go down

cosmonauti(sava stefan)

Post by Stefi on Sat Oct 23, 2010 9:20 am

49 de ani de la primul zbor al unui om in spatiu (Video)
Pe 12 aprilie 1961, cosmonautul sovietic Iuri Alexeevici Gagarin a devenit primul om care a calatorit in spatiul cosmic, la bordul navei Vostok-1.

Gagarin si-a petrecut 108 minute pe orbita Pamantului la bordul navei Vostok-1, reusind sa aduca Uniunea Sovietica pe primul loc in cursa pentru cucerirea spatiului cosmic si intreaga omenire cu un pas mai aproape de stele.

Tanarul in varsta de numai 27 de ani si-a castigat acum 49 de ani un loc binemeritat in istoria omenirii, odata cu gradul de maior, chiar in timp ce se afla pe orbita si privea Pamantul dintr-o pozitie unica, inaccesibila pana atunci speciei umane.

Misterul mortii lui Gagarin, inca nedezlegat

Reusita sa a facut rapid inconjurul lumii, iar in Rusia natala ea a fost celebrata oficial printr-o parada militara fastuoasa, transformata rapid intr-o mare sarbatoare nationala, iar Iuri Gagarin a fost primit ca un erou.

In fiecare an, pe 12 aprilie, rusii isi aduc aminte de isprava lui Gagarin si nu uita sa o sarbatoreasca, iar alte natiuni au inceput sa le urmeze exemplu, in ultimul deceniu, organizand Noaptea lui Iuri (Yuri's Night), sarbatorita in mai multe orase ale globului dar si deasupra lui, de astronautii de pe Statia Spatiala Internationala.13 - numar record de astronauti pe Statia Spatiala Internationala

mai mult
Luni, 12 Aprilie 2010, ora 07:16
1 comentariu
Alte articole despre: Iuri Gagarin cosmos, primul om spatiul, Iuri Gagarin Vostok 1
Malaezia a scos ghidul musulmanilor care calatoresc in spatiul
Malaezia a publicat primul ghid al musulmanilor care se deplaseaza in spatiul cosmic, deoarece, in curand, spre Statia Spatiala Internationala va calatori primul astronaut malaezian, anunta Realitatea Tv.

Seicul Muszaphar Shukor, un chirurg ortoped de 34 de ani si profesor la Universitatea din Kuala Lumpur, va decola, miercuri, de la centrul din Baikonur, din Kazahstan.

Ghidul are 18 pagini si poarta titlul "Directive pentru a practica ritualul islamic la bordul Statiei Spatiale Internationale". Astronautul este sfatuit cum sa isi asigure baile rituale, la ce ore sa se roage, cum sa respecte postul la bordul statiei si chiar cum sa afle in ce directie se afla Mecca.

Ghidul va fi tradus in engleza, rusa, araba si poate si in alte limbi, a anuntat ministrul malaiezian al problemelor religioase. Primul musulman care a calatorit in spatiu, printul saudit Sultan bin Salman, a marturisit ca nu a fost in stare sa localizeze Mecca. mai mult
Luni, 08 Octombrie 2007, ora 10:26

avatar
Stefi
Global Mod
Global Mod

Posts : 932
Reputation : 0
Join date : 22/10/2010
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Re: cosmonauti(sava stefan)

Post by A.Levine on Sat Oct 23, 2010 9:24 am

good job
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum