World of Metin

ATENA (SAVA STEFAN COSMIN)

Go down

ATENA (SAVA STEFAN COSMIN)

Post by Stefi on Sat Oct 23, 2010 9:42 am

Atena este un oras situat in sud-estul Greciei, fiind capitala si cel mai mare oras din acessta tara. Situata in campia Atica, pe tarmul grec, Atena este inconjurata din trei parti de muntii Parnis, Pendeli, Hymettus. Doua rauri strabat orasul: raul Kifisosin vest si raul Illsos in est. Impreuna cu portul sau, Pireu, situat la 8 km spre sud-vest, Atena formeaza o regiune metropolitana. Atena domina viata economica, culturala si politica din Grecia.

Orasul contemporan

O mare parte din activitatea industriala a Greciei este concentrata in jurul Atenei. Printre bunurile facute aici se includ textilele, bauturile alcoolice, sapunurile, faina, chimicale, produse de papetarie, produse din piele si portelan. Publicatiile, bancile si turismul sunt de asemenea importante in economie. Orasul este si centrul retelei nationale de transport.

In inima orasului modern se afla Piata Constitutiei, iar in apropiere cladirea parlamentului si mai multe muzee. Cel mai proeminent si faimos loc este Acropole, un deal plat pe care se gasesc ramasitele Pantheonului si alte cladiri importante datand din secolul 5 i.H. 19332dff33jli8l

Printre institutiile importante de invatamant se numara si Universitatea Natiunala Capodistrian din Atena (1837), Universitatea Nationala de Tehnica din Atena (1836) si scolile de arta, afaceri si agricultura. Atena are numeroase muzee, printre care se includ Muzeul National al Arheologiei, Muzeul Bizantin, Muzeul Acropole si Muzeul Benaki, cu colectiile lor respectabile. fl332d9133jlli

Perioada moderna a istoriei Atenei

Razboiul grec de independenta (1821-1833) a eliberat orasul de sub dominatia turceasca si a facut din Atena capitala Greciei moderne. Atena a fost puternic reconstruita in perioada domniei lui Otto I 1832-1862 de arhitecti germani, printre care Eduard Schaubert. Inainte de a ajunge un important oras industrial si comercial din Europa in secolul XX, a fost si va fl332d9133jlli ramane in principal un centru turistic celebrat pentru monumentele sale antice. In prezent orasul sufera din cauza problemelor moderne tipice ale extinderii urbane si ale poluarii aerului. Populatia orasului antic, Atena, era de aproximativ 3.100.000 de locuitori in 1991.

avatar
Stefi
Global Mod
Global Mod

Posts : 932
Reputation : 0
Join date : 22/10/2010
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Re: ATENA (SAVA STEFAN COSMIN)

Post by A.Levine on Sat Oct 23, 2010 9:43 am

atena coool mijto bv
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum