World of Metin

Bacteriile

Go down

Bacteriile

Post by Ghioala Andrada on Fri Jan 27, 2012 11:48 am

BACTERIILE

-sunt unele dintre cele mai mici organisme microscopice. Sunt raspandite in mii de specii si in numar colosal de indivizi, pe tot pamantul, in apa, in sol, in aerul atmosferic, pe organisme vii sau moarte (1 gram de sol contine circa 50-100 de milioane de bacterii). Aceasta raspandire extraordinara se datoreaza capacitatii bacteriilor de a se inmulti in timp foarte scurt, apoi, dimensiunilor mici, usurimii lor si adaptabilitatii lor la multiple feluri de nutritie, precumsi a rezistentei mari la conditiile vitrege de trai. In marea majoritate a cazurilor ele sunt lipsite de clorofila. Aceste organisme joaca un rol foarte Important in circuitul elementelor in natura, provocand in deosebi descompunerea substantelor organice,pana la mineralizarea acestora.

-bacteriile, (cum mai sunt numite si microbi) sunt plante unicelulare solitare, sau alcatuiesc filamente cenobiale, sau un tal in 3 dimensiuni.

Marimea si forma bacteriilor:

-dimensiunile bacteriilor sunt de ordinul micronilor, fiind cuprinse intre 0,1 โ€“ 20 ยต. Forma lor este variata, sferica,(numindu-se in acest caz, coci, in forma de bastonase)purtand numele de bacterium, iar daca poarte cili se numesc bacili. Mai pot fi in forma de virgula โ€“ vibrioni, sau rasuciti in spirala โ€“ spirili. Cocii se pot grupa cate 2 (diplococi) , sau se inlantuiesc in forma unei salbe (streptococi), sau se dispun in forma unui ciorchine de strugure (stafilococi).

Structura bacteriilor:

-celulele bacteriilor au la exterior o membrana, iar in interior un continut protoplasmatic. Membrana este formata din substante pectice impregnate cu substante hidrocarbonate, hemiceluloza.

-de multe ori in jurul celuluei sau a celulelor, citoplasma secreta o materie gelatinoasa, care inglobeaza bacteriile in colonii sau cenobii. Acest invelis gelatinos se numeste capsula, si poate avea marimea de 10-1000 de ori mai mare decat a bacteriei.avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum