World of Metin

Bolile pielii

Go down

Bolile pielii

Post by Ghioala Andrada on Fri Jan 27, 2012 12:13 pm

Bolile pielii

Pielea este cel mai intins dintre toate organele corpului.Principalul sau scop este de a proteja inauntrul corpului de factori externi.

In functie de culoarea pielii, expunerea persoanei la soare si la ultraviolete poate ajunge la prevenirea unor daune inutile asupra pielii si chiar a cancerului de piele.Pielea inchisa la culoare poate tolera mai bine expunerea la soare.

Functiile pielii

Protector –pielea vine in contact cu agenti daunatori,cum sunt bacteriile,virusii si agentii chimici si ,,lucreaza’’ la protejarea corpului de efectele acestora.Ajuta de asemenea la reglarea temperaturii corpului.

Fereastra sanatatii – pielea reflecta gradul de sanatate deoarece ,,comunica’’ cu celelallte organe.Poate alerta in privinta unor probleme de sanatate care se pot petrece in corp.

Probleme ale pielii

Acneea si semnele acesteia –Acneea afecteaza cea mai mare parte a tinerilor adolescenti,dar si adulti pot face acnee.Un studiu plaseaza acneea ca fiind cea mai tratata si des intalnita boala de piele.Un tratament imediat poate readuce semnele pe care acneea la poate lasa pe piele.Aceasta poate fi chiar si o interventie chirurgicala.

Imbatranirea pielii –Lasarea,ridarea,vasele sparte de sange pe fata sau picioare si depozitele de grasime pot fi tratate prin intermediul interventiilor chirurgicale dermatologice.


Mancarimi

Pot aparea din diferite cauze:piele uscata,dermatite,medicamentatie suau probleme interne.

Psoriasis –Psoriasis este o boala de piele persistenta.La psoriasis,pielea formeaza niste eczeme rosii,groase acoperite de o coaja argintiu-albicioasa.Eczema poate fi dureroasa sau sa da mancarimi si poate avea mai multe cauze.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum