World of Metin

Telescopul spatial Kepler a descoperit 11 sisteme planetare noi ,

Go down

Telescopul spatial Kepler a descoperit 11 sisteme planetare noi ,

Post by Ghioala Andrada on Fri Jan 27, 2012 2:41 pm

Cu aceste noi sisteme planetare, numarul exoplanetelor descoperite si confirmate de Kepler pana in prezent se ridica la 60.
In acelasi timp, totalul planetelor "potentiale" care se gasesc in afara sistemului nostru solar se ridica la 2.300, a mai spus Agentia spatiala americana.
Kepler a ajutat, de asemenea, la triplarea numarului sistemelor planetare cunoscute, care numara mai mult de o exoplaneta.
Niciunul dintre aceste 11 noi sisteme nu seamana cu sistemul nostru solar, cu exceptia unuia, numit Kepler-33, cel mai vechi si mai mare dintre toate. Acesta este format din cinci planete, fata de opt cat numara sistemul nostru solar.
Cele 26 de exoplanete variaza in marime, de la 1,5 ori raza Terrei la dimensiuni ce o depasesc pe cea a lui Jupiter, cea mai mare planeta din sistemul nostru solar. 15 dintre aceste exoplanete au marimi cuprinse intre cele ale Terrei si Neptun.
Deocamdata nu se stie care dintre aceste planete sunt de origine gazoasa si care sunt telurice.
Exoplanetele orbiteaza in jurul stelelor lor in perioade care variaza de la sase la 143 de zile.
Telescopul spatial Kepler detecteaza planete indepartate prin masurarea fluctuatiei de stralucire a peste 150.000 de stele, in momentul in care acele planete trec prin fata astrilor lor.
Misiunea sa este sa caute planete identice cu Terra, care ar putea gazdui forme de viata.
La inceputul lui decembrie, NASA a anuntat ca telescopul Kepler a identificat primele planete de marimea Terrei situate in afara sistemului nostru solar, care orbiteaza in jurul unei stele asemanatoare Soarelui, aceasta descoperire reprezentand un moment important in programul de cautare a unor planete asemanatoare Pamântului.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum