World of Metin

Codul galben ar putea fi prelungit ,duminica dar nu sunt metode de panica

Go down

Codul galben ar putea fi prelungit ,duminica dar nu sunt metode de panica

Post by Ghioala Andrada on Thu Feb 02, 2012 1:28 pm

Aproape toate institutiile importante au organizat astazi sedinte de urgenta din cauza conditiilor meteo: Ministerul Transporturilor, Prefectura Capitalei, Primaria Capitalei, MAPN si chiar Guvernul. Insa seful ANM spune ca nu sunt motive de panica.

Armata e pregatita sa intervina pentru deszapezire cu 4.000 de militari si 1.000 de mijloace tehnice
Credeti ca acum e un cosmar? Cum arata iarna in Romania in 1954
Cronologia evenimentelor
ora 15.00 Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat ca avertizarea de tip cod galben de ninsori si viscol s-ar putea prelungi duminica. Cu toate acestea, a mai spus el, datele meteo nu arata, cel putin pana in 8 februarie, maximul prognozabil, schimbari majore care sa dea motive de panica pentru populatie.
"Noi nu putem vedea astazi mai departe de sase zile, asta este tehnologia momentului peste tot in lume. Va spun clar ca din ce vedem acum nu pare sa avem mari motive de ingrijorare. Este adevarat, avem un cod galben de ninsori, valabil pana duminica, vedem atunci daca-l prelungim sau nu, dar din ce vedem noi astazi nu putem spune ca urmeaza fenomene meteo de intensitate extrema. Va ninge 20-30 de centimetri, asta vedem acum. Nimic spectaculos. Sigur, depinde si cum este viscolita aceasta zapada, depinde de mai multe chestiuni, dar concluzia este ca in prezent nu este cazul sa intram in panica", a declarat Ion Sandu.
Acesta a tinut sa atentioneze asupra momentului in care nisoarea se va transforma in ploaie.
"Atunci am putea avea probleme mari, pentru ca va fi polei si am putea fi, practic, blocati din punctul de vedere al transportului rutier. Acesta este, dupa mine, momentul cheie. Restul discutiilor despre nameti inalti si altele de acest gen sunt supozitii care, in prezent, pe datele meteo pe care le avem, nu se confirma", a conchis Sandu.
Nameti de 5 metri si tancuri batatorind zapada. Iarna din 1954, cea mai grea din istoria Romaniei
In cursul acestei zile insa, au circulat unele informatii potrivit carora ninsorile care vor cadea in aceasta perioada vor fi deosebit de abundente.
„Da, s-a anticipat ca vor fi nameți mai mari ca in 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta din subordinea Ministerului de Interne. Incercam sa ne pregatim pentru zilele care vor urma. Aseara, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezerva pentru cheltuieli de benzina, motorina, apa si ce mai este necesar”, a declarat, pentru EVZ, ministrul de Interne Traian Igas.
Ulterior insa, pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor a fost publicat un comunicat de presa in care se arata ca "ministrul Administraţiei si Internelor nu a prezentat estimari privind evolutia fenomenelor meteorologice".
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Re: Codul galben ar putea fi prelungit ,duminica dar nu sunt metode de panica

Post by A.Levine on Fri Feb 03, 2012 5:09 am

URRA URRA
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum