World of Metin

Pana miercuri vor fi ninsori si viscol in diferite regiuni

Go down

Pana miercuri vor fi ninsori si viscol in diferite regiuni

Post by Ghioala Andrada on Sat Feb 04, 2012 1:57 pm

"Nu va fi mai greu ca pana acum. Toata situatia este sub control", a spus premierul, la finalul videoconferintei cu prefectii sustinuta la Ministerul Administratiei si Internelor, anunta MEDIAFAX .

El i-a atentionat pe prefecti ca trebuie sa trebuie sa aiba o comunicare mai buna cu autoritatile care se ocupa de deszapezire.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 centimetri, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va sufla cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50 - 60 kilometri pe ora, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe ora, viscolind sau spulberand zapada.

Sambata dimineata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

Codul galben de ninsori si viscol ar putea fi prelungit duminica, insa datele meteo nu arata, cel putin pana in 8 februarie, maximul prognozabil, schimbari majore care sa dea motive de panica pentru populatie, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

"Noi nu putem vedea astazi mai departe de sase zile, asta este tehnologia momentului peste tot in lume. Va spun clar ca din ce vedem acum nu pare sa avem mari motive de ingrijorare. Este adevarat, avem un cod galben de ninsori, valabil pana duminica, vedem atunci daca-l prelungim sau nu, dar din ce vedem noi astazi nu putem spune ca urmeaza fenomene meteo de intensitate extrema. Va ninge 20-30 de centimetri, asta vedem acum. Nimic spectaculos. Sigur, depinde si cum este viscolita aceasta zapada, depinde de mai multe chestiuni, dar concluzia este ca in prezent nu este cazul sa intram in panica", a spus Ion Sandu.

Acesta a tinut sa atentioneze asupra momentului in care nisoarea se va transforma in ploaie.

"Atunci am putea avea probleme mari, pentru ca va fi polei si am putea fi, practic, blocati din punctul de vedere al transportului rutier. Acesta este, dupa mine, momentul cheie. Restul discutiilor despre nameti inalti si altele de acest gen sunt supozitii care, in prezent, pe datele meteo pe care le avem, nu se confirma", a mai spus Sandu.

Potrivit directorului ANM, nameti ca in 1954 nu vor fi, cel putin pana duminica, neputandu-se spune acum cat va fi de luni stratul de zapada.

"Acum, este greu de cuantificat, intr-o situatie care este un pic atipica, mai ales in acest moment, cand o parte din precipitatiile sub forma de zapada se transforma in ploaie (...).Noi dam avertizarea in momentul in care avem garantia ca se realizeaza cu probabilitate de 90%. Ce pot sa va spun acum este ca pana duminica seara nu are cum sa se ajunga la asemenea strat de zapada, iar de duminica incolo nu ne permitem, in sensul de a nu dezinforma populatia, sa spunem de acum cata zapada va fi. (...) Deci nu pot nici eu nici altcineva sa vina sa spuna acum ca vor fi doi metri de zapada sau 30 de centimetri pentru perioada de luni incolo", a declarat directorul general al ANM.

Potrivit lui Ion Sandu viscolul din zilele urmatoare va fi mai putin intens decat cel inregistrat in perioada in care a fost emis Codul portocaliu.

seful ANM a subliniat ca astfel de fenomene meteorologice sunt normale pentru luna februarie si ca o iarna normala in Romania presupune trei-patru viscole de genul celor care au fost.

"O iarna normala in Romania presupune trei-patru viscole de genul celor care au fost. Ca in ultimii ani n-au mai fost trei-patru viscole de aceasta intensitate, cred ca asta e anormalitatea, dar cred ca noi am cam uitat ce-nseamna iarna in Romania. Prin urmare, nu este absolut nimic iesit din comun. Singura problema mai deosebita e la temperaturile care au fost si sunt in continuare, aceasta transformare in ploaie, care poate deveni periculoasa, din cauza poleiului pe care poate sa-l creeze si asta se va intampla sambata si duminica", a mai spus Ion Sandu.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Re: Pana miercuri vor fi ninsori si viscol in diferite regiuni

Post by A.Levine on Sat Feb 04, 2012 2:15 pm

uraaaaa ce bine
avatar
A.Levine
Administrator
Administrator

Posts : 931
Reputation : 0
Join date : 19/10/2010
Age : 19
Location : Hunedoara

View user profile http://world-of-metin.big-forum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum