World of Metin

Veverita zburatoare

Go down

Veverita zburatoare

Post by Ghioala Andrada on Sun Feb 05, 2012 3:05 am

In timp ce se catara in copaci , veverita zburatoare arata intocmai ca orice alt rozator mic , insa cand planeaza de la un arbore la altul este la fel de gratioasa ca o pasare.
Veverita zburatoare de fapt nu zboara ,nefiind capabila de auto-propulsie asemi pasarilor , prin miscari de vaslire.Insa datorita membranei paroase de piele , intinsa intre cele patru membre , este totusi capabila sa strabata distante mari in timp ce planeaza de la un copac la altul.
Mod de viata
Veverita zburatoare nord-americana traieste la mare inaltime , in coroana inalta a copacilor si planeaza de la un arbore la altulfolosindu-si cu mare indemnare aptitudinile de zbor.In acest fel isi evita dusmanii naturali ce o pandesc pe sol , ramanand insa in continuare o prada usoara pentru ulii si vulturi.Probabil acesta este motivul pentru care aceasta veverita isi cauta hrana numai noaptea
In zilele deosebit de reci , cad intr-o letargie provizorie din care se trezesc doar ca sa manance din hrana adunata de cu toamna , in camara de provizii.
Alimentatie si modul de hranire
Veveritele zburatoare mananca aproape tot ce gasesc ,atata timp cat este hranitor.Alaturi de nuci , alune si seminte , rod muguri ,mladite tinere , fructe moi , radacini si ciuperci .
Consuma o mare parte din hrana pe loc , insa aduna adesea miezul nucilor si diferite seminte , pentru zilei lungi de iarna .
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum